Spring naar inhoud

Mooie opbrengst Jantje Beton Collecte

JANTJE BETON – Scouting Albaldah heeft €287,00 opgehaald met de collecte van Jantje Beton, zodat meer kinderen meer kunnen spelen. Jaarlijks gaan de welpen en scouts van onze groep langs de deuren om te collecteren voor de Jantje Beton Collecte. Dit jaar kon dat niet in verband met het coronavirus. De groep koos ervoor om digital te collecteren. In de collecteweek van 8 tot en met 13 maart werd er via de digitale collectebussen en de collectebussen bij Spar Slettenhaar en Spijkerman €287,00 opgehaald!

Het belang van spelen
Spelen is belangrijk, en daarom zeggen wij: stop nooit met spelen. Kinderen moeten bewegen voor een gezonde ontwikkeling. En tijdens het spelen leren ze allemaal belangrijke dingen zoals vrienden maken en omgaan met tegenslagen. Drie op de tien kinderen speelt niet of slechts een keer per week vrij buiten. Spelen houdt je vrolijk en open tegenover de wereld. Eigenlijk zou iedereen wat meer moeten spelen.

Over Jantje Beton
Daarom faciliteert Jantje Beton al bijna vijftig jaar spelen; van het begeleiden van het aanleggen van speelplekken, tot voorlichting bij gemeente en ouders. Eén keer per jaar organiseert Jantje Beton een grote collecte. De helft van de opbrengsten besteedt Jantje Beton aan speelprojecten in heel Nederland. De andere helft is voor de clubkas van de deelnemers.

De opbrengst
Die opbrengst is heel erg welkom. Daarmee kunnen we als groep leuke en uitdagende activiteiten voor de leden organiseren. Iedereen die gedoneerd heeft: heel erg bedankt! Uiteraard hopen we volgend jaar weer gewoon bij u langs de deur te komen.

(15/03/2021)