Spring naar inhoud

Patrouilles

Binnen de speltak scouts wordt gewerkt met subgroepjes: de patrouilles. Aan het hoofd van een patrouille staat een Patrouille Leider (PL) en een Assistent Patrouille Leider (APL). Deze oudere scouts zorgen er met z’n tweeën voor dat de jongere scouts wegwijs worden gemaakt in de wereld van techniek, natuur en activiteit. Door goed samen te werken leert iedereen weer van elkaar.

Elke patrouille heeft een naam van een dier. Bij onze groep zijn er dit jaar twee patrouilles: Valken en Tijgers. Behalve de naam van dit dier heeft elke patrouille ook herkenbare kleuren die met linten worden aangegeven (Valken: bruin-oranje, Tijgers: paars-paars). Het onderscheid in rang wordt ook met de patrouillelinten gemaakt, met een groen bandje (PL), rood bandje (APL) en wit bandje (overige scouts).
Het doel van een patrouille is dat de scout leert samenwerken. In een hele grote groep zijn het meestal dezelfde die altijd het woord nemen. Door in die kleine groepjes te werken voelt de scout zich meer thuis. Bovendien leert hij of zij van de oudere groepsleden (de PL en APL) en kunnen ze samen beslissingen nemen.

Voor het scoutingjaar 2021-2022 is de samenstelling als volgt:

Valken
Laura (PL)
Jarno (APL)
Ties
Ryan
Zoë

Tijgers
Sven (PL)
Ellen (APL)
Anouk
Roan
Bryan