Spring naar inhoud

Scouting Albaldah

Scouting Albaldah is de Scoutinggroep voor Haarle (in de gemeente Hellendoorn) en de ruime omgeving. De groep is in 2007 van de grond gekomen dankzij het witte-vlekken-plan van Scouting Overijssel. Inmiddels hebben ruim vijftig jeugdleden elke week een hoop plezier bij onze nog jonge Scoutinggroep.
De naam van de groep is afgeleid van de ster Albaldah. Deze ster maakt deel uit van het sterrenbeeld Boogschutter en is herkenbaar als zeer heldere ster. De ster en het teken van de boogschutter zijn terug te vinden in ons logo (zie Uniform).
Na een soepele start met de speltakken welpen en scouts groeide het ledenaantal gestaag. Behalve leden uit Haarle zelf weten ook steeds meer kinderen uit het buurtdorp Luttenberg Scouting te waarderen en dat aantal groeit nog steeds. Om ook de allerjongsten bekend te maken met het spel van Baden Powell is in 2010 de speltak bevers in het leven geroepen, echter hebben we op dit moment besloten om deze speltak (tijdelijk) te staken wegens te weinig leiding voor de woensdagmiddag.
De speltak explorers is sinds 2022 weer actief.