Spring naar inhoud

Begeleiding

Explorers hebben geen leiding meer, maar begeleiding. Dat zijn maar twee lettertjes extra, maar dat betekent niet dat die begeleiding ook erg aanwezig is. En dat is nou net het grote verschil tussen de explorers en de andere, jongere speltakken.
De begeleiding ondersteunt de explorers bij het bedenken en maken van leuke, gevarieerde opkomsten. Bij de bevers, welpen en scouts bedenkt de leiding het programma, bij de explorers gebeurt dat niet meer. De leden bedenken zelf hun avondvullende programma en voeren dat ook uit. Per opkomst zijn er meestal twee of drie explorers die de organisatie in handen nemen. Zij zorgen er voor dat alles voor handen is en de rest van de groep zich vermaakt.  Hiermee wordt geprobeerd net dat ene stapje extra te geven, om de explorers klaar te stomen voor ‘t echte werk: leiding geven bij één van de speltakken in Haarle.
De begeleiding springt nog wel in als het nodig is. Heb je interesse of vragen? De begeleiding is te bereiken via explorers@scoutinghaarle.nl.