Spring naar inhoud

Jungleboek

Welpen hebben fantasie en kunnen zich helemaal inleven in het verhaal van het Jungleboek dat zich afspeelt in de rimboe. Het boek is geschreven door Rudyard Kipling en wordt sinds vele tientallen jaren wereldwijd binnen Scouting gebruikt voor de welpen. Voor wie meer informatie wil, kan dat hier vinden. Voor de liefhebbers: het lees- en stripboek ligt in de betere boekhandel. Daarnaast is het ook al meerdere malen verfilmd.
Elke opkomst gaan de welpen de jungle in; niet alleen, maar samen met de oudere dieren. Elke leider en leidster heeft een eigen ‘rol’. Akela is de wijze wolf die de groep leidt. Maar Akela staat er niet alleen voor, in de Haarlese jungle zijn ook Baloe, Bagheera, Sahi en Hathi te vinden.
De speltak welpen is verdeeld in subgroepen die nesten worden genoemd. Binnen onze groep zijn er vier nesten. De oudste welp is de leider binnen een nest, hij of zij is nestoudste. Deze oudste welp zorgt er voor dat de jongere welpenwegwijs worden gemaakt in de wereld van het Jungleboek.