Spring naar inhoud

Kampen

Zo’n twee keer per jaar gaan we met de scouts op kamp: een tweedaags kamp met één overnachting ergens in het jaar en het zomerkamp als hoogtepunt in de zomervakantie. Voor het zomerkamp gaan we altijd op zoek naar een mooi kampeerterrein. Daar krijgt elke patrouille een terreintje waar een tent en een zelf gepionierde keuken komt te staan. Wil je wat sfeer proeven? Kijk in ons foto-album of lees hier de kampkrant van het zomerkamp van 2022.


Daarnaast worden er ook regionale, landelijke en internationale kampen georganiseerd. Onze scouts doen mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW). Dit is een weekendkamp in Beckum voor de regio Twenterand (waar onze groep deel vanuit maakt), waar honderden scouts uit Twente jaarlijks aan deelnemen.


Maar er is meer: de Landelijke Scouting Wedstrijden (LSW), Interessekampen (HIT) en elke vier jaar de Wereld Jamboree. Dat is het grootste kamp ter wereld: zo’n dertigduizend scouts trekken dan twee weken lang met elkaar op in een soort stad van tenten. In 2011 was de Jamboree in Zweden, in 2015 in Japan, in 2019 in Amerika en in 2023 in Zuid-Korea.