Spring naar inhoud

Opkomsten

Het leidingteam zorgt er elke woensdagavond van 18.45 uur tot 20.30 uur voor dat een leuk, actief en interessant programma wordt aangeboden. De rode draad daarin is het ontwikkelen van een eigen mening en talenten door samen te werken met leeftijdsgenootjes.

Afwisseling is belangrijk en daarom is het programma-aanbod bij de scouts groot: Van primitief koken, het pionieren (knopen) van een grote toren of experimenteren met natuurkundige proefjes tot het wandelen van een mooie tocht met kaart, kompas of GPS.

De opkomsten voor de scouts zijn een stuk uitdagender dan bij de speltak welpen. De kinderen hebben meer verantwoordelijkheid. Alles wat de kinderen leren en doen tijdens de wekelijkse opkomsten, komt van pas tijdens de kampen. Oh, en zelfs één keer per jaar mogen de oudste scouts een opkomst voorbereiden en uitvoeren. Zo kunnen ze zelf hun capaciteiten ontwikkelingen en ontdekken waar ze sterk in zijn. Ideaal als voorbereiding op de explorers en later als leidinggevende.

Binnen veel programma’s wordt gewerkt met thema’s, waarbij er insignes voor op de Scoutfit te verdienen zijn: een mooie beloning voor de inzet. Hieronder een actueel overzicht (update 6 april 2022) van de behaalde insignes in de basisfase en verdiepende fase.