Spring naar inhoud

We gaan dit weekend ‘de lucht in’: JOTA & JOTI

JOTA/JOTI – We nemen dit jaar weer deel aan de Jamboree on the Air (JOTA) en Jamboree on the Internet (JOTI). Vanaf vrijdag 14 oktober 22.00 uur staat de zender klaar en kan er via onze call PE7AOT/J contact worden gezocht met andere scouts. Ook is er een computer om te chatten via internet. Natuurlijk wordt er bij onze blokhut een antennemast geknoopt en er is een zendamateur aanwezig om de  contacten te leggen.

Die contacten zijn niet alleen met scoutinggroepen in de regio, maar ook de hele wereld over. Duizenden scouts kruipen in elk land het hele weekend achter de microfoon of computer om met  elkaar te praten over van alles en nog wat. De houten mast van zo’n meter of veertien hoogte wordt vrijdag eigenhandig gebouwd, zodat later die avond de antenne mooi fier in de lucht priemt voor zo veel mogelijk leuke contacten.

Om 22.00 uur is de officiële landelijke opening van het internationale evenement. Vanaf dat moment gaan de aanwezige leden contacten leggen met andere scouts. De welpen en scouts (alle jeugdleden) van de groep krijgen zaterdag 15 oktober vanaf 13.00 uur een speciale opkomst voorgeschoteld, die geheel in het teken staat van communicatie.

Bezoekers zijn zaterdagmiddag uiteraard van harte welkom om een kijkje te komen nemen onder het genot van een kop verse koffie of thee! Welkom! 🙂

(16/10/2022)