Tweedaagse hike door Twentse landschap

HIKE – Onze scouts hebben op vrijdag 25 maart en zaterdag 26 maart door het Twentse landschap gehiked. De PL’s en APL’s met eigen bepakking, de andere scouts hobbelden zonder zware rugzak mee. Wat waren de weergoden ons goed gezind, want beide dagen was het perfect wandelweer.

Op vrijdagavond om 19.00 uur werden de scouts door hun ouders gedropt op de startlocatie: op parkeerplaats ‘de Wisselmaat’ dichtbij Enter. Mooi een keer op onbekend terrein. De patrouilles Tijgers en Valken gingen deze tweedaagse hike de strijd tegen elkaar aan om te winnen. Er konden punten gescoord worden door goed te lopen en de noodenvelop dicht te laten én door de posten goed te volbrengen.

Er waren die vrijdagavond twee routes: een kruispunten- en stripkaart en onderweg één post (morseseinen met licht). De leiding had op de overnachtingsplek – een grasveldje in de achtertuin bij een aardige boer – een zeiltje gespannen. De eigenaar had zelfs hout voor een kampvuur én chips en spekjes klaar gelegd! TOF! Na even relaxen en een kaartspel of wat napraten werd het rustig. De PL’s bleven nog even gezellig bij de leiding napraten. Daarna werden de ogen voor een paar uur gesloten en was het zzzzzz onder een stralende sterrenhemel met af en toe wat vallende sterren!

Zaterdagochtend werd iedereen door de eerste zonnestralen gewekt na een paar uur (of helemaal geen) slaap. Een nacht met twee graden vorst, maar in de slaapzak gelukkig lekker warm. De dag zou weer zomers aandoen: temperaturen richting de twintig graden. Yeah!

Met een boterham achter de kiezen en de overnachtingslocatie weer spik en span gingen de patrouilles op pad. Een kompasroute, blinde en gespiegelde kaart, bolletje-pijltje, GPS én een fotoroute stonden deze dag te wachten. De posten waren uitdagend en leuk: pigs in space (via houten balkjes onder een bruggetje over het water), zo snel mogelijk skilopen, lunch met broodje frikandel, situatieschets krabbelen en een stoere apenbrug! Onderweg was het gezellig, iedereen kon goed meekomen en wat muziek uit een zelf meegenomen bluetoothspeakertje zorgde in elke patrouille voor wat positieve vibes.

Zwaar vermoeid, maar goed te pas en een hoop lol verder kwam na twintig kilometer lopen dan eindelijk de eindpost in beeld. Ouders stonden al te wachten. Blije gezichten bij het weerzien en genoeg enthousiaste verhalen om te vertellen, om vervolgens weer lekker lang te slapen.

De uitslag van de strijd tussen de Tijgers en de Valken volgt binnenkort; de score moet nog uitgerekend worden 🙂

Veel foto’s van deze tweedaagse hike vind je hier!

(27/03/2022)