Spring naar inhoud

Albaldah

Scouting Albaldah is de Scoutinggroep voor Haarle (in de gemeente Hellendoorn) en de ruime omgeving. De groep is in 2007 van de grond gekomen dankzij het witte-vlekken-plan van Scouting Overijssel. Inmiddels hebben ruim vijftig jeugdleden elke week een hoop plezier bij onze nog jonge Scoutinggroep.
De naam van de groep is afgeleid van de ster Albaldah. Deze ster maakt deel uit van het sterrenbeeld Boogschutter en is herkenbaar als zeer heldere ster. De ster en het teken van de boogschutter zijn terug te vinden in ons logo (zie Uniform).
Na een soepele start met de speltakken welpen en scouts is het ledenaantal inmiddels flink gegroeid. Om ook de allerjongsten bekend te maken met het spel van Baden Powell is in 2010 de speltak bevers in het leven geroepen. Behalve leden uit Haarle zelf weten ook steeds meer kinderen uit het buurtdorp Luttenberg Scouting te waarderen en dat aantal groeit nog steeds.
De speltak explorers (jongeren van vijftien tot en met achttien jaar) staat even op non-actief totdat er weer genoeg leden zijn.