Sint Joris heeft de draak verslagen

SINT JORIS – Sint Joris heeft vrijdagavond de draak weer verslagen. Met een paar ferme klappen heeft de moedige ridder alle koppen van de vieze, stinkende draak af weten te hakken. De bewoners van het aan de voet van de berg kunnen in rust verder leven. Met alle speltakken (bevers, welpen, scouts en explorers) en de leiding en het bestuur hebben we Sint Jorisdag gevierd met een spel, tochtje en gezellig kampvuur. Natuurlijk werd aan het eind van de opkomst de tulp verbrand (de tulp is het symbool van de druppels bloed die St. Joris na zijn gevecht met de draak verloor en met het verbranden van de tulp wordt ook het kwaad verbrand) en de scoutingbelofte hernieuwd. In het foto-album staan meer foto’s van deze mooie, traditionele opkomst. (16/04/2018)